Ce presupune întreținerea periodică a unui camion?

Vulcanizare camion

Camionul, ca orice alt vehicul, are nevoie de servicii periodice de întreținere pentru creșterea duratei de viață, pentru îmbunătățirea siguranței și a eficienței consumului de combustibil. Din păcate, există mulți șoferi de camion care evită vizitele periodice la o vulcanizare camion și ignoră întreținerea de rutină. Astăzi, vom vorbi despre elementele unui camion care trebuie revizuite și întreținute constant. Este o listă pe care ar fi bine să o ții minte și să o bifezi din când în când, mai ales dacă folosești intens camionul.

Schimbul de ulei și al filtrului de ulei

Uleiul de motor contribuie într-un mod semnificativ la buna funcționare a camionului. Mai exact, are rolul de a proteja piesele motorului în timpul frecării. Filtrul de ulei o importanță majoră pentru că reține impuritățile din uleiul de motor. În momentul în care pompa de ulei împinge uleiul de motor, acesta trece prin filtrul de ulei care reține toate impuritățile. După procesul de filtrare, uleiul este recirculat. Este extrem de important să schimbi uleiul de motor și filtrul de ulei o dată la o anumită perioadă de timp, recomandată de producătorii camionului. Spre exemplu, Scania recomandă un schimb de ulei la fiecare 60.000 km parcurși pentru un camion de transport de cursă lungă obișnuit. Dacă ai nevoie de un schimb de ulei și de filtru de ulei, tot ce trebuie să faci este să apelezi la o vulcanizare camion pentru a rezolva treaba rapid și ieftin.

Verificarea lichidului de transmisie

Lichidul de transmisie are rolul de a lubrifia elementele care intră în contact cu cutia de viteze, de a înlătura murdăria și de a ajuta la răcire. Toți producătorii recomandă șoferilor să monitorizeze periodic nivelul și starea lichidului de transmisie. Există însă câteva semne pe care un camion ți le dă în momentul în care există probleme la nivelul lichidului de transmisie. Spre exemplu, sunetele ciudate și vibrațiile la schimbarea vitezelor sau întârzierea în schimbarea vitezelor ar trebui să îți dea de gândit. În această situație, o vizită la o vulcanizare camion nu ar strica pentru a vedea exact unde este problema. De altfel, monitorizarea și verificarea lichidului de transmisie ar trebui să se afle pe lista cu revizii periodice de realizat.

Verificarea lichidului de răcire

Lichidul de răcire are rolul de a răci motorul cu ardere internă la temperatura necesară, tocmai din acest motiv, ar trebui din când în când să verifici nivelul lichidului de răcire și să completezi atunci când este nevoie. Această operațiune poate fi făcută și pe cont propriu, însă de ce să nu lași asta în grija specialiștilor? Noi îți recomandăm ca o dată la o anumită perioadă să apelezi la o vulcanizare camion care să verifice dacă totul este în regulă la camionul tău, de la verificarea nivelului pentru uleiul de motor, lichidul de transmisie și lichidul de răcire și până la verificarea sistemului de frânare, a sistemului de direcție și suspensie, a anvelopelor și arcurilor.

Verificările periodice vor ține departe toate problemele care ar putea să apară și vor asigura mereu siguranța condusului. Întreținerea preventivă este cea mai bună opțiune pe care o ai pentru a verifica dacă există anumite semne de uzură ale camionului ce ar putea cauza în viitor defecțiuni. Să aștepți și să amâni vizita la o vulcanizare camion până când un element al camionului se strică, nu este doar o soluție ineficientă, ci și costisitoare. Fii proactiv și te vei bucura de un condus în siguranță mult timp de acum înainte!

Vezi și

vulcanizare-mobilă-Brașov

Dacă ai probleme cu anvelopele apelează la serviciile de vulcanizare mobilă Brașov

Serviciile de vulcanizare mobilă Brașov te pot ajuta să ieși din situații dificile. Atunci când ești șofer te poți confrunta cu multe situații neplăcute în trafic, iar una dintre surprizele care pot apărea este o pană. Totodată, dacă ai pneurile uzate, și acestea nu mai oferă siguranța necesară...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button