Problemele comune ale camioanelor și cum le puteți soluționa

Vulcanizare camioane

Periodic, pe cele mai populare site-uri de știri apare câte un articol despre descoperirea mai multor camioane cu probleme tehnice în vreun stat european, problemele tehnice majore sunt descoperite mai ales la vehiculele comerciale de marfă în cadrul acțiunilor comune de control. Zeci de vehicule se opresc periodic din circulație, iar șoferilor nu le mai este permis să-și continue călătoria, lucru care rezultă în pierderi financiare majore. Am adunat o listă cu problemele comune ale camioanelor și cum pot fi soluționate acestea dacă șoferul se adresează la timpul potrivit unui specialist de la vulcanizare camioane.

Sistemul de frânare

Înaintea unei călătorii lungi, fiecare șofer de camion trebuie să se asigure că frânele pneumatice ale camionului funcționează corect. Inspecția camionului la un service auto înainte de plecare vă va oferi certitudinea că puteți merge la drum în siguranță. Unii tehnicieni sugerează că este și mai important să verificați frânele pneumatice după ce ați parcurs cu vehiculul o distanță mai mare. Sistemul de urgență, indicatorul de avertizare a presiunii la frânare, indicatorul de presiune a aerului și frâna de serviciu… de starea acestora depinde siguranța dumneavoastră și a celor din jur, de aceea nu neglijați o potențială problemă și mergeți la un service auto. Iar dacă ați rămas în mijlocul drumului din cauza unei probleme, specialiștii de la o vulcanizare camioane vă vor putea ajuta.

Îndoirea jantelor și deformarea cauciucurilor

După o călătorie lungă, prin țări cu o infrastructură dezastruoasă, se întâmplă să reveniți acasă cu jantele deformate. Se poate întâmpla ca lucrurile să degradeze și de la o jantă îndoită să ajungeți la o roată deformată. În această situație, veți avea nevoie de un tehnician de la o vulcanizare camioane, pentru a beneficia de serviciul de vulcanizare roți. Vulcanizarea presupune modificarea structurii cauciucului prin încălzire cu sulf. Se produce astfel, un mare grad de elasticitate ce permite lipirea unui obiect din cauciuc. În orice situație, este esențial să nu continuați drumul fără să vă adresați unui specialist.

Funcționarea radiatorului

Verificarea radiatorului de răcire este un alt lucru de luat în calcul înainte să porniți la drum. Ca să evitați supraîncălzirea radiatorului, trebuie să luați în calcul în ce măsură se încălzește motorul. Dacă combinația de presiune și căldură depășește nivelul normal, motorul începe să-și piardă puterea, astfel, supraîncălzirea poate provoca aprinderea radiatorului, căci supraîncălzirea poate umfla aluminiul.

Ambreiajul ventilatorului defect

Dacă aveți de transportat mărfuri grele, mai ales pe vreme caldă, trebuie să verificați în ce stare se află ambreiajul ventilatorului. Dacă lipsește vreun înveliș al acestuia, probabil ambreiajul este defect. În acest caz, trebuie să mergeți la un service auto, căci eficiența de răcire a ventilatorului camionului poate fi redusă, iar asta afectează direct supraîncălzirea motorului. Performanța camionului se află în mâinile dumneavoastră, iar pentru situații imprevizibile, oricând vă stau la dispoziție tehnicienii de la vulcanizare camioane. Utilajele profesionale automatizate vă vor ajuta să găsiți soluții unice la problemele comune ale camioanelor.

Vezi și

vulcanizare-mobilă-Brașov

Dacă ai probleme cu anvelopele apelează la serviciile de vulcanizare mobilă Brașov

Serviciile de vulcanizare mobilă Brașov te pot ajuta să ieși din situații dificile. Atunci când ești șofer te poți confrunta cu multe situații neplăcute în trafic, iar una dintre surprizele care pot apărea este o pană. Totodată, dacă ai pneurile uzate, și acestea nu mai oferă siguranța necesară...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button