Vulcanizare anvelope sau înlocuirea acestora? Află mai multe informații pentru a lua decizia potrivită

vulcanizare-anvelope

Pentru a te asigura că mașina ta va funcționa așa cum trebuie, astfel încât să își poată îndeplini principala sarcină, anume de a te transporta în siguranță și confort, departe de aglomerația regăsită în mijloacele de transport public, trebuie să îi oferi întreținerea corespunzătoare. Ea este parte din familia ta, din primul moment în care o aduci în fața casei tale.

Drept urmare, așa cum tu sau membri familiei tale au nevoie de îngrijire și diverse investigații periodice, și mașina ta are aceleași nevoi. Cartea ei tehnică îți aduce aminte de acest lucru. În acest articol vei putea descoperi câteva informații care fac referire la un serviciu foarte des solicitat în cadrul oricărui service auto de specialitate, și anume serviciul de vulcanizare anvelope.

Ce înseamnă mai exact acest serviciu de vulcanizare anvelope?

Se poate traduce prin tratarea și recondiționarea anvelopelor. Atât timp cât starea în care se află anvelopele tale permite acest lucru, acestea pot fi vulcanizate, astfel încât să mai poată fi folosite perioade de timp mai lungi sau mai scurte. Tehnica este destul de simplă dar ai nevoie de oameni care au pregătirea necesară să aplice această tehnică, iar ei au nevoie de materialele și echipamentele necesare pentru a putea să livreze servicii de vulcanizare anvelope la standarde de calitate adecvate.

Care sunt etapele procesului de vulcanizare anvelope, puse în aplicare în service-urile auto specializate?

Prima dată, personalul care se va ocupa de întregul proces de vulcanizare anvelope, va da verdictul dacă acesta se poate efectua sau nu. Nu orice anvelopă poate, sau mai merită să fie vulcanizată. Totul depinde de gradul de uzură sau de cât de afectată a fost o anvelopă (fie ea și nouă), de un incident în trafic. Dacă rezultatul evaluării este unul pozitiv, atunci se poate continua procesul de vulcanizare anvelope. În timpul acestei verificări, se vor descoperi toate zonele deteriorate ale anvelopei, astfel încât aceasta să poată fi reparată în mod corespunzător.

Ulterior se vor elimina de pe suprafața acesteia toate impuritățile, precum praful, uleiul, murdăria etc., care pot afecta procesul de vulcanizare anvelope. Pentru a repara zonele deteriorate se aplică bucăți de material special (cauciuc sau alt tip de material similar), care sunt lipite cu un adeziv special, mai elastic. Nu doar lipirea acestor bucăți de material va fi suficient. Ele trebuie să se contopească cu restul anvelopei ca și când au fost dintotdeauna acolo. În acest sens, părțile reparate ale anvelopei sunt introduse într-o mașină care va încălzi zonele și le va presa, până când aceste petice intră practic în compoziția anvelopei.

Procesul nu se termină aici. După  răcire, anvelopa se va verifica, astfel încât să se poată observa dacă reparația a fost efectuată corespunzător sau nu, dacă mai are nevoie de alte intervenții sau de repetarea întregului proces. După cum vezi tehnica de vulcanizare anvelope, nu este foarte ușor de efectuat, trebuie precizie și experiență în domeniu, astfel încât să te poți bucura din nou de anvelope funcționale.

Care ar putea fi costurile pentru astfel de servicii de vulcanizare anvelope?

Aceasta este o întrebare pe care marea majoritate a persoanelor care se confruntă cu astfel de probleme, o au în minte. Se pot întreba ce este mai eficient pentru ei, din toate punctele de vedere, inclusiv cel financiar. Serviciile de vulcanizare anvelope, reprezintă o soluție mult mai convenabilă, dacă vine vorba despre preț, decât să îți achiziționezi anvelope noi. Sunt situații în care aceste servicii nu te pot ajuta. Un specialist în domeniul auto, care este o persoană responsabilă, încă din etapa de verificare a anvelopelor, îți poate da verdictul privind acest aspect. Este important să primești informații corecte. O anvelopă nouă, categoric este mai eficientă și mai durabilă decât una recondiționată, dar dacă, momentan doar atât poți face, atunci poate este cazul să afli și care ar fi costurile pentru aceste servicii de vulcanizare anvelope.

Sunt câțiva factori care vor influența prețul pe care va trebui să îl plătești la final. Unul dintre acești factori, este gradul de uzură al anvelopei. Numărul de defecte care trebuie reparate, este direct proporțional cu prețul pe care va trebui să îl achiți. Totodată, contează tipul mașinii pe care îl deții și dimensiunea anvelopei.  Reparațiile simple pot porni de la 60-70 de lei pentru o roată, dar în funcție de toți factorii enumerați mai sus poate ajunge să depășească 300 sau 400 de lei. Prețurile menționate aici sunt doar pentru a te ajuta să estimezi cam care ar fi costurile unui astfel de serviciu de vulcanizare anvelope.

Documentarea în acest sens, poți să o faci și singur. Poți vizita site-urilor companiilor care activează în acest domeniu, să  verifici oferta lor și prețurile solicitate pentru serviciile oferite. Dacă tot ai ajuns până aici, este recomandat să citești și recenziile postate de alte persoane care au apelat la serviciile lor. Astfel, în afară de a compara prețuri, poți compara și calitatea serviciilor, sau părerea clienților despre acestea.

Alte lucruri care pot crește valoarea acestor servicii de vulcanizare anvelope, este aplicarea altor proceduri, precum echilibrarea roților, montarea acestora, reglarea geometriei roților, reglarea presiunii etc.

Ce  sfaturi poți primi de la specialiști privind serviciul de vulcanizare anvelope?

Pentru a putea preveni situațiile neplăcute, este recomandat, chiar dacă nu ești o persoană avizată în acest domeniu, să verifici starea pneurilor tale periodic. Dacă nu ai cunoștințele necesare să o faci personal, tot la un service auto specializat poți solicita acest sprijin. Astfel, ușoare urme de uzură vor fi detectate în timp util și reparate înainte ca acestea să se adâncească. Dacă nu vrei să fii în situația în care va trebui neapărat să cumperi anvelope noi, atunci nu lăsa ca acestea să se uzeze prea mult.

Odată ce pe suprafața acestora se observă diverse deformări sau crăpături, acestea nu mai trebuie folosite și  nici recondiționate. Dacă ai deja anvelope vulcanizate montate pe mașină, este de preferat să nu le folosești la drum lung sau dacă șofezi cu viteze mari (pe autostradă). Acestea sunt mult mai sensibile și mai instabile decât anvelopele noi. Oricât de bine ar fi de vulcanizate, ele pierd din capacitatea de a adera în mod corespunzător cu suprafața solului.

Vezi și

vulcanizare-non-stop

Informații utile privind serviciile mobile oferite de o vulcanizare non stop

Când vine vorba despre o vulcanizare, serviciile incluse în această categorie cuprind tot ce înseamnă recondiționare roți, anvelope, echilibrare roți și reglarea geometriei roților. Sunt o parte foarte importantă din serviciile oferite de orice service auto specializat...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button