Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece?

Verificare mașină pentru iarnă

Verificare mașină pentru iarnă

Sezonul rece se apropie cu pași repezi și recomandăm șoferilor să își verifice din timp mașina pentru propria siguranță. O vizită la un service auto nu ar strica pentru a te asigura că totul este în regulă. Iată ce lucruri vor trebui verificate!

Alternatorul

Cu siguranță te-ai aflat în situația în care mașina nu a pornit pentru că bateria s-a terminat. Acest lucru se poate întâmpla mult mai des în sezonul rece, tocmai din acest motiv trebuie să ajungi la un service pentru a verifica bateria, mai exact încărcarea alternatorului. Acest lucru se face extrem de simplu și rapid, cu ajutorul unui ampermetru – acesta îți va spune exact dacă alternatorul încarcă bateria sau dacă va trebui să schimbi ceva.

Anvelopele

După cum bine știi, legea susține că anvelopele trebuie să fie schimbate în momentul în care circuli pe un drum cu zăpadă, gheață sau polei. Nu există o dată stabilită pentru înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, însă trebuie să fii prevăzător și să treci la pneurile de iarnă înainte de a se schimba drastic vremea. Anvelopele de iarnă trebuie să aibă un profil de peste 5 mm și să nu aibă defecte precum crăpături sau uzuri neuniforme.

Jantele

Știai că iarna sunt recomandate jantele din oțel sau tablă? Acestea sunt mai rezistente la condițiile meteorologice, dar și la zgârieturi sau crăpături. În plus, jantele din oțel au un diametru mai mic, aducând un plus la capitolul aderență mai ales pe drumurile alunecoase sau înzăpezite. Așa că, jantele trebuie să fie puse pe lista cu lucruri de verificat înainte de a veni iarna – poate vei avea nevoie de servicii de îndreptat jante tablă. Operațiunea de roluire a jantelor din tablă durează maxim 10 minute, deci nu vei petrece prea mult timp la service.

Lichidele

Lichidele pot îngheța în motor la temperaturi scăzute. Așa că, verifică antigelul și lichidul pentru curățarea parbrizului înainte de a te surprinde gerul. Există lichid de parbriz special pentru sezonul rece – nu ezita să îl folosești. Temperatura motorului trebuie verificată constant – în cazul în care observi că temperatura este scăzută sau termostatul este defect, programează urgent o vizită la un service auto.

Frânele

O greșeală destul de mare pe care șoferii o fac este să meargă cu plăcuțele uzate până în momentul în care se aude un zgomot foarte puternic, ca și cum ai atinge o bucată de fier de alta – este extrem de periculos să mergi cu frânele în acest fel, riscul de accidente fiind destul de mare, mai ales în sezonul rece. Este recomandat să verifici frânele înainte de începerea sezonului rece – o simplă verificare vizuală s-ar putea să nu fie suficientă, o verificare pe tester-ul de frânare oferă rezultate mult mai sigure. Un alt sfat important pe care ar fi bine să îl urmezi este să nu lași peste noapte frâna de mână trasă dacă temperaturile sunt foarte scăzute pentru că plăcuțele îngheață, iar frâna va rămâne blocată.

Verificare mașină pentru iarnă – Toate aceste verificări sunt necesare pentru a te putea bucura de un condus sigur și de un confort ridicat în mașină. Nu trebuie să îți faci prea multe probleme pentru că nu sunt verificări ce necesită o investiție prea mare de timp și bani. Mai mult decât atât, prevenția te ajută pe termen lung să economisești bani – orice problemă mică identificată încă de la bun început va fi soluționată înainte de a afecta și alte piese ale mașinii. Programează următoarea vizită la service auto Brașov și pregătește-ți mașina!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button