Solicită servicii de echilibrare roți pentru siguranța ta în trafic

servicii-de-echilibrare-roți

Ori de câte ori te duci într-un service auto specializat și soliciți diverse reparații la nivelul roților sau ai nevoie doar de înlocuirea anvelopelor, trebuie să te asiguri că persoana care se ocupă de reparațiile solicitate va efectua și serviciul de echilibrare roți. În acest articol vei afla informații importante legate de acest tip de serviciu, atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la trafic, fie ei șoferi sau pietoni.

De ce este atât de important acest serviciu de echilibrare roți?

În primul rând trebuie să îți amintești că roțile fac parte din sistemul de direcție al mașinii, iar o funcționare deficitară a acestora afectează atât confortul, siguranța ta în trafic cât și performanța mașinii tale. Nu doar tu te expui dar și mașina ta va fi afectată, deoarece o singură roată neechilibrată poate deteriora și alte elemente ale acesteia.

Nu uita că fiecare șurub al mașinii tale este amplasat acolo cu un scop precis. Primele care vor fi afectate vor fi anvelopele, și știi foarte bine că nu sunt ieftine deloc. La vitezele mai mari se va simți și mai mult faptul că o roată nu este echilibrată. Vibrațiile mașinii vor deveni zgomotoase și deranjante, greutatea la nivelul roților se va distribui neuniform, iar instabilitatea mașinii pe carosabil se va simți până la volan.

Nu doar sistemul de direcție va fi afectat cât și cel de suspensie. Este bine să consulți cartea tehnică a mașinii și la următoarea revizie programată, să verifici și acest detaliu, chiar dacă totul pare că funcționează în parametri normali. Serviciile de echilibrare roți pot fi necesare chiar dacă nu ai schimbat anvelopele sau nu ai demontat jantele.

Cum îți dai seama că trebuie să apelezi la servicii de echilibrare roți?

Chiar dacă nu a venit timpul pentru revizia periodică a mașinii tale, nu înseamnă că nu pot apărea probleme. Roțile, din diverse motive, pot să își piardă echilibrul, iar greutatea jantelor să nu se mai distribuie uniform, iar anvelopa, în timpul rotațiilor, să nu mai adere corespunzător cu solul.

O regulă, privind frecvența cu care ar trebui să soliciți servicii de echilibrare roți, este că după ce parcurgi în jur de 15.000 de kilometri sau cu 5000 mai puțin de atât, să te prezinți la un service auto care poate oferi acest tip de serviciu echilibrare roți.

Principalele simptome care te pot determina să ceri servicii de echilibrare roți, mai devreme decât a fost menționat anterior, sunt zgomotele ciudate auzite în habitaclul mașinii. Sunt poate cel mai ușor sesizabile. De asemenea dacă acestea își fac simțită prezența și la nivelul șasiului, deja trebuie să îți pui o serie de întrebări. Trepidațiile la nivelul volanului sunt alte simptome care ar trebui să te trimită direct la service-ul auto specializat. Dacă niciunul din simptomele de mai sus nu îți ridică semne de întrebare, sau poate nu se simt într-un mod evident, mai este un  aspect ce ar trebui să te îngrijoreze. Abia ți-ai cumpărat anvelope noi și deja sunt uzate, cu toate că nu ai mers cu mașina pe drumuri accidentate.

Cu siguranță, după ce ai primit informațiile necesare din acest articol, vei fi mult mai atent la semnele pe care ți le dă mașina ta.

Serviciile de echilibrare roți se pot efectua doar de către specialiști în domeniu

Probabil deja știi, că pentru a efectua acest serviciu de echilibrare roți este nevoie de aparatură specială. Nu doar aparatura este importantă, ci și cine o manevrează și cum interpretează rezultatele. Practic această mașinărie, permite punerea în mișcare a roții, la o viteză setată de către specialist, iar aparatul va indica dacă greutatea este distribuită uniform pe suprafața jantei. Dacă nu, pe părțile unde se descoperă deficiențe se atașează greutăți care vor echilibra roata. Astfel, cu atenție și precizie, operatorul mașinii, care desăvârșește procesul de echilibrare roți, va putea face modificările necesare, astfel încât să te poți bucura de o roată sigură care va înlătura toate simptomele enumerate mai sus.

Ce prețuri sunt percepute pentru procesul de echilibrare roți?

Prețurile sunt departe de a fi mari, dar nu vei beneficia doar de acest serviciu de echilibrare roți. Pentru a ajunge la efectuarea acestuia, personalul service-ului auto trebuie să efectueze alte lucruri pentru care se va plăti separat. Acest lucru înseamnă că serviciile de echilibrare roți pot ajunge la prețuri mai mari, dar ușor de suportat. Trebuie să te gândești în primul rând că aceste servicii sunt importante pentru a nu ajunge să plătești mult mai mult pentru alte reparații care pot fi cauzate de roțile neechilibrate ale mașinii.

Așa cum s-a menționat anterior, chiar dacă este nevoie doar să îți schimbi anvelopele din cauza sezonului în care te afli, serviciile de echilibrare roți trebuie incluse. Revenind la subiectul prețurilor solicitate pentru serviciul de echilibrare roți, acesta nu va depăși suma de 70 de lei sau poate chiar mai puțin decât atât.

Trebuie să te deplasezi neapărat la un service auto?

De regulă, aceste servicii se oferă cu prioritate în incinta service-urilor auto specializate. De ceva timp, proprietarii de service-uri auto, și-au extins aria de activitate, oferind și servicii mobile. Acestea devin o alternativă foarte bună atunci când te confrunți cu o situație de urgență. Dacă faci o pană în mijlocul drumului, sau poate nu ai cum să ajungi la un service auto, aceste servicii mobile, te pot scoate din impas. Companiile care oferă aceste tipuri de servicii, includ și serviciile de echilibrare roți. În afară de faptul că se va prezenta, la o  adresă comunicată de tine, un personal calificat care să te sprijine și să rezolve problema cu care te confrunți, acesta va veni și cu aparatura necesară  astfel încât să poată oferi servicii de vulcanizare complete.

Concluzia este, ca vei beneficia de servicii pentru echilibrarea roților, chiar la domiciliu tău dacă nu ai posibilitatea de a te deplasa. Diferența poate apărea când vine vorba de preț. Va trebui să adaugi la costurile solicitate pentru manoperă și prețul pentru transportul întregii echipe. Acesta bineînțeles va diferi în funcție de distanța parcursă.

Aceste lucruri fiind spuse, cu siguranță ai acum suficiente informații astfel încât să înțelegi importanța acestor tipuri de servicii, când și de unde ar trebui să le soliciți.

Vezi și

vulcanizare-non-stop

Informații utile privind serviciile mobile oferite de o vulcanizare non stop

Când vine vorba despre o vulcanizare, serviciile incluse în această categorie cuprind tot ce înseamnă recondiționare roți, anvelope, echilibrare roți și reglarea geometriei roților. Sunt o parte foarte importantă din serviciile oferite de orice service auto specializat...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button