Schimbul de ulei la timp – de ce este atât de important?

Schimb ulei auto Brașov

Schimb ulei auto Brașov

Schimbul de ulei periodic este recomandat pentru creșterea performanței mașinii și pentru prelungirea duratei de viață a mașinii. Uleiul de mașină se numără printre cele mai importante lichide care asigură buna funcționare a autoturismului, fiind cel care protejează componentele motorului în timpul frecării.

Schimbarea uleiului la timp – de ce este necesară?

Principalul rol al uleiului de motor este de a încetini procesul de uzură a elementelor mașinii, crescând în acest fel și durata de viață a motorului. Dacă schimbi uleiul periodic, așa cum o recomandă specialiștii, motorul mașinii tale poate atinge performanțe mult mai bune, iar cantitatea de carburant poate fi semnificativ redusă.

Unii șoferi se întreabă la ce perioadă ar fi bine să facă schimbul de ulei. Nu există un răspuns unanim valabil. Producătorul specifică în cartea tehnică a mașinii după câți kilometri parcurși este recomandat să schimbi uleiul. Cel mai indicat ar fi însă să apelezi la o vulcanizare auto nonstop Brașov pentru o revizie dacă știi că nu ai mai făcut schimbul de ulei de mult timp. În plus, în urma acestei revizii, specialiștii mai pot identifica și alte probleme care necesită rezolvare, cum ar fi schimbarea anumitor filtre ce asigură buna funcționare a mașinii – vorbim de filtrul de ulei, de combustibil, de aer sau de polen.

Cum îți dai seama că uleiul trebuie schimbat?

Există anumite semne care îți dau de înțeles că trebuie realizat schimbul de ulei. Unul dintre cele mai importante este creșterea consumului de carburant în mod inexplicabil. Conduci pe aceeași rută în fiecare zi, conduci preventiv, nimic nu s-a schimbat și totuși ajungi mai des la benzinărie pentru a face plinul. Într-o astfel de situație, cel mai probabil ai nevoie de un schimb de ulei. Alte semne pe care ar fi bine să le iei în seamă înainte de a fi prea târziu sunt: motorul se supraîncălzește, mașina trepidează în timpul mersului, o cantitate mare de fum este eliminată prin sistemul de evacuare. Dacă ai observat oricare din aceste semne, ar fi bine să faci o vizită imediat la cel mai apropiat service auto sau la o vulcanizare mobilă nonstop Brașov pentru a rezolva problema.

Se recomandă să faci schimbul de ulei la fiecare revizie anuală a mașinii sau la parcurgerea numărului de kilometri indicat de producătorul mașinii. Însă, dacă observi semnele, nu amâna vizita la specialiști.

Schimb ulei auto Brașov – Acasă sau la specialiști?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care șoferii și le pun este: de ce să apelez la specialiști când poți schimba uleiul singur? Este adevărat că această operațiune poate fi făcută și pe cont propriu, dar, dacă nu te pricepi, nu recomandăm să faci asta pentru că riști să strici și mai tare lucrurile și să ajungi în cele din urmă la un service pentru a repara ce ai stricat. Dacă nu ești specializat în mecanică auto, ar fi mai bine să lași specialiștii să se ocupe de schimbul de ulei pentru că ei au instrumentele și cunoștințele necesare. O vulcanizare nonstop îți stă oricând la dispoziție pentru astfel de servicii. În plus, s-ar putea ca în urma reviziei, specialiștii care se ocupă de mașină să identifice și alte probleme și filtre care necesită înlocuire. Așa că, ai grijă de mașina ta dacă vrei să te bucuri cât mai mult de ea. Schimbul de ulei nu este o operațiune costisitoare – o poți privi mai mult ca o investiție pe care o faci în performanța și funcționalitatea mașinii tale!

Vezi și

vulcanizare-mobilă-Brașov

Dacă ai probleme cu anvelopele apelează la serviciile de vulcanizare mobilă Brașov

Serviciile de vulcanizare mobilă Brașov te pot ajuta să ieși din situații dificile. Atunci când ești șofer te poți confrunta cu multe situații neplăcute în trafic, iar una dintre surprizele care pot apărea este o pană. Totodată, dacă ai pneurile uzate, și acestea nu mai oferă siguranța necesară...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button