Problemele frecvente ale camioanelor și cum să le eviți

Vulcanizare camioane non stop BrașovVulcanizare camioane non stop Brașov

În februarie 2021, piața de camioane grele din România a început să-și revină la precedentele zile de glorie, după o scădere drastică în urma crizei generată de COVID-19, piața a înregistrat o creștere de 11,7% față de aceeași lună în anul 2020. Piața de camioane grele este în creștere în România încă din anul 2017, boom-ul din transport din acel an a calificat România drept „țara șoferilor de TIR”, cel puțin așa se stipula prin presa locală.

Creșterea numărului de camioane în România a determinat și creșterea numărului de accidente în care sunt implicate acestea. Experții afirmă că cele mai frecvente probleme sunt la sistemele de frânare și de direcție. Specialiștii de la vulcanizare camioane non stop Brașov sunt mereu pregătiți să ajute șoferii pentru a preveni numărul ascendent de accidente în care sunt implicate mașinile mari de marfă.

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni tehnice la camioane?

Majoritatea accidentelor produse pe teritoriul României în care sunt implicate camioanele au drept explicație o defecțiune tehnică. O mare parte din expertize arată că problemele la sistemele de frânare și cele de direcție sunt pe ordinea de zi, astfel mulți șoferi se trezesc în mijlocul drumului cu roțile blocate. Mai mult de jumătate din accidente survin în urma unor probleme atribuite anvelopelor. În multe cazuri, specialiștii afirmă că anvelopele ar fi umflate prea puțin, ceea ce rezultă în îndoirea și încălzirea acestora.

Odată ce anvelopa s-a încălzit excesiv, cauciucul începe să degradeze, ca într-un final să se rupă. Infrastructura rutieră slabă contribuie la uzură, asemeni frânelor, anvelopele trebuie periodic înlocuite. Vulcanizare camioane non stop Brașov este mereu pregătită de vulcanizarea anvelopelor sau demontarea și montarea acestora pe jantă, astfel, șoferii nu vor rămâne fără ajutor calificat, indiferent de ora la care apare o potențială problemă.

Ce se întâmplă cu motorul?

În lumea transporturilor, camioanele sunt acele mijloace de transport ce sunt nevoite să ducă dintr-un punct în altul cantități enorme de marfă. Este firesc ca acestea să se întâlnească periodic cu mai multe defecte tehnice. Supraîncălzirea motorului se numără printre ele. Prin urmare, colaborarea cu un profesionist este importantă. Defectarea motorului în mijlocul pustietății poate deveni o problemă crucială, de aceea este mai bine să o preveniți prin revizii tehnici trimestriale.

Au nevoie jantele de o îndreptare?

Condiția infrastructurii rutiere determină în mare parte problemele tehnice cu care se întâlnesc șoferii. Totuși, în cazul unui accident, vinovat nu este declarat statul în care s-a produs acesta, ci șoferul care a făcut sau nu revizia tehnică a vehiculului. Conform opiniei specialiștilor la autovehiculele mai vechi de cinci sau șase ani, problemele apar mai des. Așadar, șoferilor li se recomandă să fie atenți la orice schimbare survenită. Acest aspect se referă și la jante, dacă observați o defecțiune vizibilă la jante, mai ales dacă ați avut nenorocul să treceți peste o groapă mai mare, trebuie să vă adresați urgent unui specialist. Vulcanizare camioane non stop Brașov vă poate ajuta cu îndreptarea jantelor sau demontarea și montarea roții de rezervă, dacă ați observat această problemă prea târziu și anvelopa a fost afectată din cauza jantei deformate.

Vezi și

vulcanizare-mobilă-Brașov

Dacă ai probleme cu anvelopele apelează la serviciile de vulcanizare mobilă Brașov

Serviciile de vulcanizare mobilă Brașov te pot ajuta să ieși din situații dificile. Atunci când ești șofer te poți confrunta cu multe situații neplăcute în trafic, iar una dintre surprizele care pot apărea este o pană. Totodată, dacă ai pneurile uzate, și acestea nu mai oferă siguranța necesară...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button